Personer: 12

Dej:
280 gr.  smør
240 gr.  sukker
3,2 spsk.  vanillie
5 stk.  æggeblomme
400 gr.  mel
4 tsk.  bagepulver
120 ml.  sødmælk (8 spsk.)


Rabarbermarengs:
6  Æggehvider
400 gr,  Sukker
160 gr.  Valnød (groft hakket)
1 kg.  Rabarber


Beskrivelse:
Smør, sukker, vanillesukker og æggeblommer røres godt. Mel blandet med bagepulver røres forsigtigt i sammen med mælken. Dejen kommes i en godt smurt lille bradepande (39 x 32) og glattes ud.

Æggehviderne piskes stive, og sukkeret piskes i lidt ad gangen, og blandingen piskes helt stiv. Rabarberne skylles og tørres, og snittes i ca. 1 cm store stykker. Disse vendes forsigtigt i marengsen sammen med de hakkede valnødder.

Marengsen fordeles over dejen, og kagen bages ca. 45 minutter. ved 200 grader C alm. ovn.

Lun med iskold flødeskum, cremefraiche eller is.
Madklubben
MICHELIN
Fotograf: Henrik Lyberg

Rabarbermarengs