Personer: 12
Dej:
280 gr. smør
240 gr. sukker
3,2 spsk. vanillie
5 stk. æggeblomme
400 gr. mel
4 tsk. bagepulver
120 ml. sødmælk (8 spsk.)
Rabarbermarengs:
6 Æggehvider
400 gr, Sukker
160 gr. Valnød (groft hakket)
1 kg. Rabarber
Beskrivelse:
Smør, sukker, vanillesukker og æggeblommer røres godt. Mel blandet med bagepulver røres forsigtigt i sammen med mælken. Dejen kommes i en godt smurt lille bradepande (39 x 32) og glattes ud.
Æggehviderne piskes stive, og sukkeret piskes i lidt ad gangen, og blandingen piskes helt stiv. Rabarberne skylles og tørres, og snittes i ca. 1 cm store stykker. Disse vendes forsigtigt i marengsen sammen med de hakkede valnødder.
Marengsen fordeles over dejen, og kagen bages ca. 45 minutter. ved 200 grader C alm. ovn.
Lun med iskold flødeskum, cremefraiche eller is.