Antal: 4 personer
Ingredienser:
4 Majskolber eller ½ kg på dåse
3 æg
½ tsk. salt
½ tsk paprika
1 nip peber
2½ dl. mælk
50 gr. smør
Beskrivelse:
Dækblade trækkes til side og silketrevler fjernes. Kolberne koges i letsaltet vand i 10 min.
Tages op og løber af.
Dækblade fjernes og kernene løsnes med enkniv række for række og skrabes sammeni en skål.
Æggene piskes et sammen med salt og paprika.
Smørret smeltes og blandes med mælken, som nu hældes i æggemassen.
Majsen blandes i og det hele hældes i et smurt ovnfast fad.
Fadet sættes i ovnen ved 175 grader, til æggemassen er stivnet, ca 25 min.
Tips:
Kan serveres som tilbehør, med koldt smør eller med en kraftig tomatsauce.
Majskolber sælges ofte uden de grønne dækblade og indpakket i gennemsigtigt papir, men man lige så ofte få majskolber med de grønne dækblade på og det har den fordel, at man kan koge majsen med dækbladene på og derved får kolberne mere smag.
PS: Retten er IKKE fryseegnet