Personer:
6 som dessert eller 3-4 som hovedret

Ingredienser:   
Koldskål
4 æggeblommer
4 spsk. sukker
1 spsk. vanillesukker
evt. citronsaft & revet skal efter behag
1 L Kærnemælk

Jordbærflødeskum
4-500 gr. jordbær
6 tsk. sukker
½ liter fløde
2-3 dl cornflakes (efter behag)

Beskrivelse:
Koldskål
Pisk æggeblommer og sukker i 2-3 min. med håndmixer. Det skal blive lysegult med en konsistens i stil med mayonaise.
Tilsæt vanilliesukker og evt. citronsaft og pisk igen.
Pisk til sidst kærnemælken i lidt af gangen.
Smag koldskålen til efter behag.

Jordbærflødeskum (8 personer)
Skyl og nip jordbærrene og skær dem i skiver.
Drys med sukker og lad dem trække et par minutter.
Pisk fløden stiv, og vend jordbær og cornflakes i.
Serveres straks som tilbehør til koldskål.

Tips:
Cornflakes kan serveres ved siden af så de ikke bliver lige så hurtigt bløde.
Koldskålen kan også spises med kammerjunker, tvebakker, cornflakes, ristede havregryn, müsli eller med små stykker frugt i.


Madklubben
MICHELIN

Kærnemælkskoldskål
Foto: Henrik Lyberg

med jordbærflødeskum