Antal: 4 personer

Ingredienser:
1 stor ung kanin skåret i 8 stykker
3 spsk. ande- eller gåsefedt
50 g tykke skiver bacon uden svær skåret i mindre stykker
6 pillede løg
6 skalotteløg i halve
2 spsk. hvedemel
4 gulerødder i mindre stykker
2 stilke bladselleri i mindre stykker
1 bouquet garni med timian, laurbærblade og rosmarin
18 tørrede blommer fra Agen
1 flaske kraftig rødvin, fx Cotes de Gascogne
salt og friskkværnet sort peber
Madklubben
MICHELIN
Beskrivelse:
Kaninstykkerne krydres med salt og peber. En stor dyb pande varmes op over middel varme. Hæld ande- eller gåsefedt og bacon i og steg indtil baconen er gyldenbrun. Tilsæt løg og skalotteløg og steg dem til de er gyldne. Læg det hele over på en tallerken og sæt det til side.
Læg kaninstykkerne i panden og steg dem til de er lysebrune. Vend dem og steg dem til de er gyldne på den anden side. Drys mel på og vend dem igen.

Tilsæt gulerødder og bladselleri sammen med baconstykkerne, løg, bouquet garni og halvdelen af blommerne. Hæld rødvinen i, så kanin- stykkerne er dækket. Om nødvendigt spædes med vand. Læg kaninleveren oven på, hvis den er der. Læg låg på og lad det hele simre i 1 time. Fjern den eventuelle lever efter 10-15 minutter. Leveren skal ikke serveres sammen med retten.

I mellemtiden bringes vandet til polentaen i kog i en mellemstor gryde. Hæld langsomt polentaen i under omrøring, skru ned for varmen og lad det simre 1 time. Rør i det af og til.

Når kaninen er færdig, lægges stykkerne på et varmt serveringsfad sammen med grønsagerne, men lad blommerne ligge. Læg låg på kaninen og hold den varm. Fjern bouquet garnien og smid den ud. Pres blommerne ud i saucen med bagsiden af en grydeske. Hæld resten af blommerne i og lad det hele koge lidt ind, indtil blommerne er varmet igennem.


Kanin med blommer
fra Agen og polenta
Polenta:
1,2l.  vand
175 gr. polenta
Usaltet smør
2 tsk salt
Foto: Henrik Lyberg