Antal: 6 personer
Ingredienser:
500 gr. flæskefars
2 spsk. mel
1 æg
1,5 tsk. groft salt of peber
1 tsk reven muskatnød
2 fed knust hvidlød
1 stort revet løg
evt. bacon i tern
1 dl. piskefløde
250 gr. friske champignon
Butterdej
Beskrivelse:
Rens mørbraden og brun den på alle sider i gyldent smør.
Drys salt og peber over. afkøl mørbraden.
Steg bacon i tern lidt før de kommes i farsen.
Rør kød sammen med mel, æg, krydderier og fløde. Bland champignon og bacon i farsen.
Rul dejen ud på bagepapir til en plade a 30-40 cm.
Læg halvdelen af farsen på midten af dejen, og herpå ligges mørbraden, hvorefter resten af farsen pakkes udenom. Luk enderne af dejen ind over farsen, hvorefter den ene langside lægges op, og pensles med æg i kanten. Derefter lægges den anden side op.
Placer mørbraden med sammenføjningen opad på en bageplade og pensel dejen med sammenpisket æg.
Sæt pladen i nidten af ovnen ogbag i ca. 50-60 min. ved 200 grader.