Ingredienser til tærtebund:
200 gr. hvedemel
150 gr. smør
2 spsk. sukker
1 lille æg
Beskrivelse:
Alle fire ting hakkes sammen, æltes og dejen lægges koldt i en times tid eller gerne længere.
Dejen æltes lidt blød,rulles ud og en letsmurt tærteform fores med dejen der trykkesgodt fast til faddets sider.
Bunden prikkes og pensles med lidt æggehvide. Derved bliver dejen ikke blød, når tærten skal vente med fyldet.
Bages på en rist ved 225 gr. i ca.15 min., afsvaler lidt og løsnes fra formen.
Tærter kan også serveres fra formen de er bagt i, især hvis det er hvide ildfaste runde tærteforme
Ingredienser til hindbærfyld:
225 gr. hindbær eller ikke for store jordbær, gerne frosne.
3 æg
100 gr. sukker
1 dl. piskefløde
Beskrivelse:
Fordel de frosne bær i den bagte tærte. Derpå piskes de hele æg med sukker og piskefløde. Æggemasssen hældes over frugten.
Bages på en rist i midten ved 200-225 gr. i 25-30 min., til æggemassen er letstivnet.
Nydes kold eller lunken og evt med flødeskum til