Tilberedningstid: Ca. 1 time, 175 gr.
Antal: Dessert til 16 personer

Ingredienser:
250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
1 tsk bagepulver
¼ tsk groft salt
3 æg
100 g smør
250 g sukker (ca. 3 dl)
2 dl kærnemælk
125 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fyld:
75 g smør
skal af 1 usprøjtet appelsin
skal af 1 usprøjtet citron
2 pasteuriserede æggeblommer
500 g flormelis
3 spsk friskpresset appelsinsaft
gul og rød frugtfarve

Beskrivelse:
Sigt mel og bagepulver over i en skål og tilsæt salt. Del æggene i blommer og hvider. Pisk smør og sukker cremet og tilsæt æggeblommerne. Rør skiftevis melblanding og kærnemælk i til en lind dej. Smelt chokoladen over vandbad og vend dem i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen. Prøv at stikke i kagen med en træpind for at se om den er bagt. Lad den afkøle på en rist og tag den ud af formen efter ca. 10 min.

Fyld: Pisk smør cremet med fintrevet appelsin- og citronskal. Pisk æggeblommerne i og tilsæt flormelis og appelsinsaft. Tilsæt evt. lidt farve for at gøre cremen rigtig orange.

Del den afkølede kage i to bunde og læg dem sammen med halvdelen af appelsincremen. Overtræk kagen med resten af cremen og lav et ansigt med udskåret pålægschokolade.
Pynt med 3 skiver mørk pålægschokolade, marcipan eller pistaciemasse. Stil kagen et køligt sted.

Fotograf: Henrik Lyberg
Madklubben
MICHELIN

Halloweenkage