Ingredienser:
Dej
125 gram smør
3 dl sukker
1 dl kakao
2 tsk vaniljesukker
2 æg
2 dl hvedemel
Chokoladetrøffel
200 gram god mørk chokolade
1½ dl piskefløde
2 spsk smør
½ dl pinjekerner
Beskrivelse:
Smelt smørret og rør sukker, kakao og vaniljesukker i.
Rør æggene i, et ad gangen, og til sidst melet.
Fordel dejen i en smurt tærte eller springform med løs bund.
Bag kagen nederst i ovnen i cirka 20 minutter ved 175 grader - den skal være lidt blød i midten.
Rist pinjekernerne og sæt dem til side.
Chokoladetrøffel:
Hak chokoladen. Bring piskefløde og smør i kog under omrøring.
Tag gryden fra varmen, rør chokoladen i og lad den smelte.
Hæld massen i en skål og lad træffelen sætte sig i køleskabet i cirka en time.
Bred den over kagen og drys med pinjekerner.
Lad kagen stå koldt mindst en time før servering.
Tips:
Skal kagen serves portionsanrettet bør man vente med at drysse pinjekernerne over til stykkerne er skåret. Ellers trykkes de ned i chokolademassen når man skærer. Kagen kan sagtens laves dagen før - vent bare med at drysse pinjekernerne over til den dag den skal serveres.