Antal: 6 personer

Ingredienser:
1 tsk kardemommefrø
3 kanelstænger
10 nelliker
1 spsk korianderfrø
2 tsk spidskommenfrø
2 tsk fennikelfrø
1 tsk hele peberkorn
1-2 spsk chilipulver
1 spsk revet frisk ingefær
5-6 fed hakket hvidløg
2 tsk sennepspulver
2 tsk gurkemeje
¾ dl lys vineddike

Beskrivelse:
Rist kardemommefrø, kanel, nelliker, korianderfrø, spidskommen, fennikelfrø og peberkorn på en tør pande i 4-5 minutter. Kom de ristede krydderier i en morter eller en blender sammen med chilipulver, ingefær, hvidløg, sennepspulver, gurkemeje og vineddike.

Stød eller blend det grundigt igennem og tilsæt vand indtil massen er flydende. Kom kyllingekødet, der er delt i mundrette stykker i en skål (ikke metal) og hæld blandingen over. Bland godt og lad kødet marinere 24 timer i køleskabet.

Varm olien i en stegegryde og steg løgene heri til de er gyldne. Tag dem op og brun derpå det marinerede kød. Tilsæt løgene, resten af marinaden samt laurbærblade og grøn chilli, og lad det simre under låg til kødet er mørt. Hvis det virker for tørt, så tilsæt lidt vand eller hønsebouillon undervejs. Smag til med salt. Denne ret vinder ved at hvile på køl og varmes op. Serveres med basmahtiris, diverse chutneys og evt. hjemmelavet naan. Yoghurtdrikken mango lassi er fremragende til at dulme de arme smagsløg.

! Serveres med  Naan-brød & Mango Lassi

Madklubben
MICHELIN
Ingredienser:
1,6 kg kyllingekød
4-5 spsk neutral olie
2 store løg, hakkede
2-3 grønne chilier, finthakkede
4 laurbærblade
2 tsk salt

Chicken vindaloo