Forberedningstid: ca.15 min.
Tilberedningstid: ca. 20 min.
Antal: Forret til 12 personer
Ingredienser:
12 stk. kartoffel (1200 gr.)
3 stk. broccoli (1800 gr.)
3 stk. løg (225 gr.)
6 fed hvidløg (18 gr.)
6 spsk. rapsolie (81,9 gr.)
4,2 liter vand
5 stk. grøntsagsboullion
3 tsk. havsalt
1,5 tsk sort peber
500 gr. bacon i skiver, rå
Tilbehør (brød):
Mangler fra værten
Beskrivelse:
Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern. Skær broccoli i mindre stykker, gem et par af buketterne til senere. Pil løget og snit det.
Svits kartofler, løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt vand, bouillonterning og broccoli, og kog suppen igennem til kartoflerne er møre ca. 15 minutter. Blend suppen, og smag til med salt og peber. Kom de gemte broccolibuketter i, og lad suppen koge 3-5 minutter.
Svits bacon på en pande til det er sprødt. Lad baconskiverne dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Serverer broccolisuppen med stykker af sprødt bacon på toppen.
Tip: I stedet for bacon kan du bruge parmaskinke.