Antal: 6 roser

Ingredienser:
3 æbler  (ca ½ æble pr rose)
Vand
Saft fra ½ citron
1 ark butterdej
Abrikos syltetøj
Kanel







Madklubben
MICHELIN
Beskrivelse:
Halver æblerne, fjern kernehus og skær dem i tynde, tynde skiver. Læg æble skiver i mikrobølgeovn skål. 
Fyld skålen med vand og saften fra citronen. Brug vand nok til at æble skiver er dækket af vand.
Mikroovn i ca 4 min. Dette vil blødgøre æble skiverne og gøre dem mere smidige når de rulles op.
Rul et ark butterdej ud med en kagerulle og skær arket således at der er 6 lige store stykker.
Placer æblerne ½ forskudt oven på hinanden på øverste halvdel af butterdejs strimlen så de stikker lidt ud.
Fordel abrikos på strimlen og drys godt med kanel. Fold butterdejen op så den dækker æblerne.
Rul nu butterdejen og placer i en smurt muffin form.
Bag æble roserne til 35-45 minutter på 170 grader.
Træk dem ud af ovnen og lad afkøle i 5 minutter.

Bagte æble roser
Foto: Henrik Lyberg